Jdi na obsah Jdi na menu

Rynoltice - Dubá 3:1 (1:1)

3. 5. 2011

Rynoltice – Dubá 3:1 (1:1)

Další kolo přineslo velmi důležitý zápas. Hráli jsme se Slavojem Dubá, soupeřem, který se stejně jako my nachází v sestupových vodách, získal jen o něco málo bodů více než my. Navíc nemá na jaře vůbec příznivou bilanci, a pokud jsme chtěli vylepšit své umístění, dostat se před něj a přiblížit se dalším mužstvům z vyšších pater, zápas jsme museli zvládnout.

Začátek nebyl vůbec špatný. Na nic jsme nečekali a soupeře od začátku přimáčkli k vlastní bráně. Ještě se ani nestihl na našem hřišti zahřát a Váca J. poslal ze standardky centr do vápna, kde ho před gólmanem šikovně tečoval Váca T. a v páté minutě jsme rázem vedli 1:0. Po vstřeleném gólu však přišel útlum, přestali jsme být aktivní a Dubá nás začínala přehrávat. Hrálo se za velmi větrného počasí, které v první půlce soupeři vydatně pomáhalo. Ten se spoléhal pouze na dlouhé míče a auty. Celkem třikrát zahrozil v jasných tutovkách hlavou z malého vápna. S nedůraznými hlavičkami na střed ale náš brankář nemohl mít problém. Ten měl až chvíli před koncem poločasu, kdy špatně odhadl dlouhý aut, pozdě vyběhl a sražený míč se po dorážce dostal až do sítě. Do šaten se šlo za stavu 1:1.

Do druhé půle jsme nastupovali s úmyslem hru oživit a vypracovat si šance. Ale nasazení stále nebylo stoprocentní. Vypracovali jsme si pár příležitostí, větší ale měla Dubá, když naší obraně po špatné komunikaci utekl hostující útočník. V jasné šanci si ale naštěstí nedokázal poradit. To hosty muselo mrzet. Když totiž nastoupil v 63. minutě Čouďák, hru výrazně oživil. S jeho rychlými nohami si totiž hostující obrana nevěděla vůbec rady, a když se v 70. minutě dostával ve vápně do zakončení, jeden z obránců musel zatáhnout za ruční brzdu. Poslal ho k zemi a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Váca J. a opět jsme vedli. Ještě chvíli bylo utkání vypjaté a museli jsme vzdorovat pokusům soupeře. Situace jsme však dokázali vyřešit a definitivní pojistku přidal pět minut před koncem důrazným zakončením po rohu Váca T., zvýšil na 3:1. Zanedlouho rozhodčí ukončil utkání a po závěrečném hvizdu byly tři body doma.

Zápas se nám podařilo zvládnout, i když výkon nebyl ideální. Podstatné však je, že jsme ukořistili potřebné tři body a vylepšili si své postavení v tabulce. Mužstva, která se pohybují na nejbližších příčkách, totiž ve svých utkáních neuspěla. Takže nejen že jsme předskočili Dubou, ale zároveň snížili náskok soupeřů před námi a zvýšili svůj. V dalším kole se utkáme s mužstvem z úplného chvostu tabulky - Tatranem Habartice, opět nepůjde o lehký zápas, zisk tří bodů však bude povinností.

Branky: 5. a 84. T. Vacek, 70. Jar. Vacek z pen. - 43. Kamarád. Rozhodčí: A. Brož, ŽK: 3:3. Diváků: 50. Rynoltice: Jan Vacek - Borsuk, Kubínek, Steklý, Šimon (74. Čermák) - Stebelský, T. Vacek, Jar. Vacek, Brauner (85. Rudolf) - Resl (63. Pudil), Stejkoza

 

Náhledy fotografií ze složky Rynoltice - Dubá 3:1 (1:1)

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář