Jdi na obsah Jdi na menu

Rynoltice - Hrádek B 3:2 (1:0)

21. 4. 2011

V ideálních jarních fotbalových podmínkách jsme v sobotu 16.4.2011 nastoupili k utkání s béčkem Hrádku nad Nisou. V minulém utkání byli vyloučeni Zajda a gólman Váca, měli pro tento zápas vystavenou stopku a obvykle se uvádí, že bylo mužstvo oslabeno o dva hráče. Náš tým ale přijel snad po dvou letech podpořit navrátivší se Dan Stejkoza a do brány se postavil otřískaný Standa Kopecký (ročník 64). Oba dva byli na hřišti velmi platní a velkou měrou se podíleli na zisku prvních jarních bodů.

Zápas jsme začali aktivně, jednoznačně nám vydrželo nasazení z druhého poločasu minulého utkání a v něm jsme pokračovali konečně hned od úvodního hvizdu. Hrálo se tvrdě. V soubojích jsme ale byli dost důrazní, soupeře k ničemu nepouštěli a sami si vytvářeli gólové šance. V první se objevil navrátilec Stejky, hlavou ale neskóroval. Zato v 16. minutě poslal ideální pas Váca T. na levý kraj Ogymu, ten si míč připravil a přesnou ranou ho nechytatelně poslal na vzdálenější tyč. 1:0 a poprvé jsme na jaře v utkání vstřelili první gól. Žádné zklidnění hry se a pokles tempa, jak to u nás bývá zvykem, se ale nekonaly. Pokračovali jsme dál v nastaveném rytmu. Hrádek hrál mnohem lépe a aktivněji než v našem posledním střetu na podzim, v prvním poločase se ale dostal snad k jedinému ohrožení naší brány, když šel po rychlém brejku z pravé strany jejich hráč sám na bránu. Standa ale situaci bez problémů vyřešil a skokem pod nohy mu znemožnil zakončení. Vydatně byla znát vzdušná podpora Stejkyho, stejně tak jeho rozvaha a zkušenost při hře po zemi. Chvíli před poločasem po jeho vyhraném souboji a míči za obranu se dostal znovu do gólovky Ogy. Šel sám na gólmana, ale nepovedla se mu klika a nic z toho nebylo.

Na začátku druhého poločasu nám trvalo dlouho, než jsme se rozkoukali. Přišel útlum a hosté toho dokázali využít. Nejdřív chvíli po přestávce přišla nebezpečná střela zpoza vápna, která se ještě neujala. V 55. minutě se nám ale nepodařilo pokrýt centr zleva. K zakončení se dostal naprosto volný Šulc, který přišel na hřiště po půlce, a z malého vápna se nemohl mýlit. Dal na 1:1 a našim se znovu rozsvítilo. Po chvíli nabrali druhý dech a byli pro hosty zas nebezpeční. Přišlo několik šancí a v 63. se do tutové dostal v zápase velice agilní Ogy a svou druhou přesnou ranou nás znovu poslal do vedení 2:1. Chvíli po rozehře jsme z půlky zahrávali přímý kop. Váca J. šikovně nakroutil míč do vápna, kde ho Váca T. hlavou jenom těsně minul. Centr ale nevypustil Stejky a z těžkého úhlu vyslal na bránu ránu, kterou si brankář hostů k velké radosti všech domácích srazil do vlastní sítě. V 65. minutě tak byl stav 3:1, ale nebylo ještě nic hotové. Hosté nepřestali bojovat a ani my jsme se ještě nemohli vidět v šatně. Přišlo ještě několik našich pokusů. Postupně nás ale soupeř dostával pod tlak a snažil se s výsledkem něco udělat. Ve velké šanci se tak objevil Šulc. Jeho střela ale orazítkovala jen pravou tyč. Nervy byly až do konce. Většina dalších nebezpečných situací se nám ale podařilo vyřešit. To až v poslední minutě přišel do vápna ostrý centr. Stoper Doktor musel míč hrát, protože na něj číhal hostující hráč za jeho zády, ale po těžkém odskoku ho netrefil ideální a bohužel si ho poslal do vlastní sítě na 3:2. Času už ovšem hostům moc nezbývalo a na srovnání už se nezmohli. Naopak v úplném závěru si ještě ve frustraci po nevybíravém zákroku zbytečně vykoledoval hostující Stránský druhou žlutou a šel ven.  Chvíli na to propukla po závěrečném hvizdu rozhodčího domácí radost.

Zápas se nám podařilo zvládnout. Podrželi jsme si výkonnost a nasazení z minulého kola. Výrazně nám pomohli oba navrátilci, patří jim velký dík, ale neznamená to, že by si teď měli dát pauzu na další sezony. Zároveň s sebou totiž přivedli do Rynek první jarní body a ty už byly dost zapotřebí. V dalším kole zavítáme na půdu Krásné Studánky, současného lídra B třídy, zápas bývá vždy zdravě hecnutý a vzájemné pozice v tabulce ještě nemusí znamenat jasný výsledek. Utkání začíná v sobotu v nezvyklém čase 10.45 hod, odjezd před půl desátou. Sokolu zdar, nazdar! ;-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář