Jdi na obsah Jdi na menu

Příprava na jarní část sezóny 2010/2011

17. 3. 2011

Noviny p. R. - Rynoltice 1:6 (0:2) 4. přípravné utkání

V posledním přípravném zápase na jarní část sezóny 2010/2011 se nám podařilo letos poprvé vyhrát. Utkali jsme se opět se soupeřem z nižší třídy tentokrát s Novinami pod Ralskem, které hrají okresní soutěž v českolipském okrese. Přestože výsledek vypadá jednoznačně, zpočátku se nezdálo, že bychom měli být o tolik lepším týmem. Noviny se snažily hrát otevřený fotbal a mohlo se jim to vyplatit, hned na začátku se soupeřovi útočníci dostali do několika gólových situací, ty se nám podařilo zažehnat a v dalších fázích utkání se tvorba hry přenesla na naši stranu. Kombinace a přesnost přihrávek sice stále nebyly ideální, konečně se nám ale podařilo dát první gól a od té chvíle byla hra jasně pod naší kontrolou. Ještě to nebylo zdaleka stoprocentní, ale postupně jsme dokázali nastřílet několik gólů. Ke konci utkání, kdy už bylo skóre jasně dané, pak ještě přišel výpadek, kdy jsme přestali úplně hrát a soupeř tak zaznamenal aspoň “čestňáka“. Nakonec jsme tenhle zápas vyhráli výsledkem 6:1.

O nadcházejícím víkendu nám začne mistrovská část soutěže a jen doufejme, že nám střelecká potence z posledního utkání vydrží a jaro začneme dobrými výsledky.

 

Vesec - Rynoltice 3:2 (2:0) 3.př.utkání

Třetí utkání opět nepřineslo z naší strany mnoho dobrého. Hráli jsme s pralesním Vescem a ani ten nedokázali porazit. Soupeř spoléhal - stejně jako náš poslední soupeř z nižší soutěže Osečná - na brejky. Ty se nám první poločas dařilo eliminovat, ve druhém už to bylo horší. Soupeř skóroval poprvé střelou zpoza vápna, druhý gól dal ještě v prvním poločase z penalty. Naše hra byla velmi nesourodá, nedokázali jsme si vyhovět jedinou přihrávkou ani pohyb na hřišti nebyl ideální. Opět jsme neproměnili několik tutových šancí. Ve druhé půlce jsme přeci jen dokázali soupeře víc potrápit, ale na druhou stranu jsme se nevyvarovali chyb. Několikrát soupeř jednoduše přešel přes naši obranu a dostal šanci skórovat a jedním gólem ji využil. Stále jsme se pokoušeli naši hru zlepšit, zkažené přihrávky a mnohdy laxní přístup nám to nedovolovaly. Ke konci zápasu se nám ještě dvěma góly podařilo skóre korigovat. Celkový dojem z utkání a celkově z přípravy je ovšem velmi špatný.

Rynoltice - Osečná 4:6 (1:5) 2.př. utkání

Ani ve druhém přípravném utkání jsme nebyli úspěšní. Utkání jsme sehráli s Osečnou, která hraje nejnižší Okresní soutěž. Rozdíl dvou tříd však nebyl vůbec znát. Naopak Osečná byla týmem, kterému patřil zápas. Především v prvním poločase jsme vzadu udělali spoustu zbytečných chyb, které soupeř jasně trestal. Spoléhal především na rychlé brejky, které mu vycházely, a stav byl po prvních pětačtyřiceti minutách ostudných 1:5. Nám se vůbec nedařilo držet míč a pořádně si nahrát. Až ve druhém poločase jsme hru dokázali zlepšit. Po některých úpravách v sestavě se iniciativa přenesla na naše kopačky a po několika povedených akcích se nám podařilo skóre upravit. Na obrat to však nestačilo, naopak jsme ještě jeden gól inkasovali a utkání skončilo naší další jarní prohrou. Tenhle zápas se nám opravdu nepovedl a jen doufejme, že se nám podobné excesy v sezóně vyhnou.

Doubí - Rynoltice 4:2 (3:2) 1.př. utkání

V prvním přípravném utkání na jaro jsme podlehli soupeři z I.A třídy - Doubí 4:2. S protivníkem jsme po většinu zápasu dokázali držet krok. Držení míče a tvorba hry se poměrně pravidelně střídaly. Na rozdíl od nás však Doubí bylo efektivnější a dokázalo své vytvořené šance využít, což se nám opět pokaždé nedařilo. Nicméně ačkoli výsledek tomu příliš nanapovídá tenhle první přátelák po zimní pauze se dá označit jako vydařený. Vyzkoušeli jsme nové posily, kterými jsou Radek Šimon z Jablonného v Podještědí a taky Martin Pelcl z Janských Lázní hrajících 1.A třídu KFS Hradec Králové. I díky nim byla účast na nás až nečekaně vysoká (téměř 20 ks) a nebylo by vůbec špatné, kdyby se aspoň polovina zúčastnila tréninku, letošní docházka v zimní přípravě byla totiž dost bídná.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář