Jdi na obsah Jdi na menu

1. kolo: FK Bílá - FK Rynoltice 2:2 (2:0)

14. 8. 2011

A je to opět tady! Po několika týdenní přestávce vypukl nový ročník I. B třídy. Příprava našeho týmu na nadcházející sezónu 2011-2012 byla poměrně kvalitní. Zúčastnili jsme se v různě poskládaných sestavách několika malých turnajů a pokaždé se nám podařilo rozšířit pohárovou sbírku. V mužstvu došlo také k několika změnám, když s námi pro další sezónu nebude dále pokračovat Tomáš Zeidler a odešel také Tomáš Brauner. Naopak z hostování v Jablonném v Podještědí se vrátil Martin Kotek ml., potom také brankář Matěj Kubínek, který poslední rok chytal v dorostenecké divizi v Novém Boru, zůstává také Radek Šimon, velice kvalitní posilou bude jistě také David Vodseďálek z Nové Vsi a další hráč je nadále v jednání. Tým měl možnost se společně sehrát v závěrečných dvou týdnech, kdy jsme nastoupili ke dvěma přátelským utkáním. V prvním jsme přestříleli soupeře z nejnižší okresní soutěže – Zdislavu 9:3, ve druhém jsme pak sehráli velmi dobrý zápas s mnohem kvalitnějším Doubím z I. A třídy a také zvítězili, tentokrát 4:2. Ani účast a přístup k tréninkům nebyly vůbec špatné a v sobotu 13. srpna 2011 jsme mohli vkročit do nového ročníku I. B třídy.

Zavítali jsme na hřiště nováčka v soutěži FK Bílé, a to že je její postup z nižší soutěže je zasloužený, bylo znát hned od prvních minut. Od úvodu bylo domácí mužstvo lepší. Na našem týmu byla znát obrovská chuť do hry, avšak z přílišné snahy jsme se postupně propracovali maximálně k herní křeči. Příliš často jsme kazili. Ztráceli jsme míče nepřesnými přihrávkami a ukvapenými akcemi. Naopak Bílá si hru nekomplikovala, spoléhala na dlouhé nákopy od vlastního vápna a svým důrazem v soubojích nás postupně dostávala pod tlak. Ten vyvrcholil ve 28. minutě, když domácí zahrávali volný přímý kop zpoza vápna. Míč prolétl šestnáctkou a odrazil se na její hranici, odkud ho domácí poslali do naší sítě – 1:0. Ještě jsme se ani nestačili probrat z inkasovaného gólu a domácí zahrávali opět standardku, tentokrát rohový kop. Centr mířil do malého vápna na přední tyč. Náš brankář si křikl o míč a čekal. Ke svému velkému údivu se před ním objevil domácí útočník a bez problémů zvýšil hlavou na 2:0. Ani potom Bílá nepolevila, ale když se do konce poločasu neujala ani naše střela po odraženém rohu, šlo se za tohoto stavu do kabin.

Vebila-gol-tit.jpg druhé půli jsme chtěli hru zklidnit a zpřesnit. Ještě chvíli se pak míč přeléval ze strany na stranu. Ale od 50. minuty se nám úmysl začal dařit. Když pak ještě v 55. minutě přišli po střídání do našeho týmu čerstvé síly v podobě Steklého a Stejkozy, hra začala být v naší režii. Postupně jsme tlačili domácí víc a víc k vlastnímu vápnu a v 59. přišel rohový kop. Na ideální centr od Jardy Vacka si naběhl Karel Rudolf a hlavou snížil na 2:1.                                                                                další fotky

Bílá znervózněla a došel jí dech, sice občas zahrozila ojedinělými útoky, naše obrana už ale byla bezchybná. Naopak ta domácí stačila stále méně a naše šance začaly zavánět vyrovnáním. K radosti všech hráčů i fanoušků, kteří nás přijeli podpořit v poměrně velkém počtu, se nám to podařilo. V 78. si na znovu dobře kopnutý roh naběhl Martin Kotek a hlavou vyrovnal. A bylo i na víc, škoda jen, že už žádná z dalších našich příležitostí do sítě nezapadla, ale po vývoji utkání jsme si z Bílé nakonec odvezli zasloužený bod.

V příštím kole v sobotu 20. srpna 2011 se na Vás budeme těšit v zápase proti TJ Družbě Bukovany, tak přijďte fandit.

Sestava: Vacek Jan – Rudolf (70. Šimon), Kubínek Josef, Šálek (55. Steklý), Borsuk – Stebelský, Vacek Jaroslav, Vacek Tomáš, Švarc (55. Stejkoza)  – Pudil, Kotek

Náhradníci: Kubínek Jan, Kubínek Matě, Stejkoza, Steklý, Šimon

Branky: 59. Rudolf, 78. Kotek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář